SELAMAT DATANG KE BLOG RASMI PROGRAM PENDIDIKAN KHAS INTEGRASI, SEKOLAH KEBANGSAAN SELAYANG JAYA. WARGA PPKI SKSJ MENGUCAPKAN JUTAAN TERIMA KASIH DI ATAS KUNJUNGAN SAUDARA SAUDARI


08 April 2009

Latihan Dalam Perkhidmatan - Kursus RPI

Latihan Dalam Perkhidmatan (LADAP) Kursus Penilaian dan Pentaksiran Individu Pelajar Pendidikan Khas (RPI) yang dianjurkan oleh PPD Gombak telah diadakan pada 4 April yang lalu bertempat di SK Taman Prima. Kursus yang dikelolakan oleh KPBP SKSJ ini disasarkan kepada 55 orang guru-guru pendidikan khas di daerah Gombak untuk menyalurkan maklumat terkini dan format baru penyediaan RPI.

Rancangan Pengajaran Individu (RPI) merupakan dokumen rasmi yang merekodkan perkembangan dan pencapaian murid pendidikan khas bagi satu-satu kemahiran atau tajuk yang diajar.RPI yang mesti ditulis dan dikemaskinikan dari masa ke semasa ini membantu guru mengetahui perkembangan murid bagi membolehkan guru merancang pengajaran dan pembelajaran seterusnya.

Selain mendengar ceramah, para peserta kursus turut terlibat dalam bengkel secara berkumpulan. Setiap kumpulan diberikan contoh permasalahan murid dimana mereka diminta menyediakan satu RPI untuk murid berkenaan. Majlis berakhir sekitar 2.00 petang dengan penyampaian sijil dan cenderamata kepada para penceramah dan peserta. Di kesempatan ini, KPBP SKSJ mengucapkan jutaan penghargaan kepada semua AJK pelaksana program, penceramah dan para peserta yang menjayakan kursus.

unit pendidikan khas pendidikan khas masalah pembelajaran kpbp pkbp ppki kanak-kanak istimewa kanak-kanak berkeperluan khas ciri-ciri kanak-kanak khas autisme sindrom down hiperaktif cerebral palsi disleksia brain gym terapi untuk kanak-kanak khas terapi kuda terapi renang terapi muzik taman teraputik refleksiologi senarai sekolah khas sk selayang jaya sksj himpunan sajak kanak-kanak